3 idei de voluntariat pentru copii

Ultimele stiri din comunitatea Radio de Vis

Noutati
3  idei de voluntariat pentru copii

Voluntariatul in beneficiul copiilor este una dintre cele mai dorite activitati de catre cei care opteaza sa se implice in programe de voluntariat. Noi va recomandam celor care sunteti interesati sa lucrati cu copiii 3 programe de voluntariat care cu siguranta va vor umple de bucurie:

Salvati Copiii deruleaza o serie de programe pentru copii la nivel national. Cei care isi doresc sa se implice o pot face participand la sesiuni informative in scoli privind drepturile si protectia copilului, utilizarea in singuranta a internetului, combaterea violentei, educatie pentru sanatate, lectii si activitati recreativ-educative pentru copiii din centrele educationale, copii ai caror parinti sunt plecati sa munceasca in strainatate, copii refugiati si solicitanti de azil sau participari la evenimentelor, campaniilor, targuri, conferinte, tabere sis coli de vara, workshopuri organizate la nivel national, regional si international.

Ajungem Mari  este o organizatie care lucreaza in beneficiul copiilor din centrele de plasament. Cei care isi doresc sa faca voluntariat se pot implica in module de voluntariat de cate 6 luni. Modulul de toamna-primavara, pentru care cautam in prezent voluntari, va avea loc in perioada octombrie 2018– aprilie 2019. Ca voluntar Ajungem MARI veti merge saptamanal la copii in centre pentru a le transmite informatii in functie de pasiunile si abilitatile voastre. Veti lucra intr-un singur centru, unde veti fi repartizati alaturi de voluntari noi si voluntari cu experienta care ii cunosc deja pe copii si veti avea un coordonator care sa va indrume. Veti sustine alaturi de un coleg voluntar sedinte de pregatire/recuperare (romana, matematica, engleza, franceza, matematica, informatica, fizica) sau ateliere creative (muzica, dans, fotografie, arte plastice etc).

SOS Satele Copiilor este o organizatie care le ofera o familie copiilor care au ramas fara sprijin parental si de a-i sustine si proteja pe cei care risca sa-l piarda. Cum se pot implica voluntarii in actiunile si proiectele SOS Satele Copiilor? Pot oferi sprijin la teme (matematica, romana, fizica, chimie, limbi straine), activitati practice (gradinarit, tamplarie, cusut, pictura), activitati sportive, sprijin psihologic, divertisment (excursii, spectacole pentru copii si tineri), sprijin pentru organizarea anumitor evenimente, targuri, ateliere.

 

Asculta
Before now

Before now

Doi liceeni din Brașov pasionați de istorie realizează materiale educative cu tematică istorică.

Coordonator proiect
Asculta

Radio DeVis

Radio DeVis

Featured image